jezelf worden en doen wat je kan

Coaching

Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, persoonlijke effectiviteit:

'jezelf verbeteren en mogen groeien naar een hoger plan'

Bijvoorbeeld in je werk, in je sport, maar ook in je privé situatie. Omdat je je afvraagt of je meer zou kunnen, er écht uithalen wat erin zit, nieuwsgierigheid je op het lijf is geschreven of omdat je het gevoel hebt dat je blokkeert. Het blokkeren kan in het moment zelf zijn maar het kan ook zijn dat je ervaart vast te zitten en het gevoel hebt dat je niet verder komt. 

Coaching op haptonomische basis is onderscheidend t.a.v. de reguliere coaching omdat deze een wezenlijk andere insteek maakt. Naast het coachen op haptonomische basis, zetten wij SYSTEMISCH coachen in. Lees hieronder verder...

Systemisch coachen en coaching op haptonomische basis

Coaching vanuit haptonomie:

Wij zijn geen op zichzelf staande individuen, wij mensen worden wie we zijn in relatie tot de mensen om ons heen. Vanuit de ontmoeting met de ander reageer, of te wel, ‘beweeg’ je je.

Je krijgt ruimte, of neemt ruimte, je trekt je terug of je gaat er juist op af. 

Zo hebben we allemaal onze patronen; deze vinden hun oorsprong in de vroege jeugd bij het gezin van herkomst. Wat voor vroeger helpend was, of zelfs ‘vitaal’, kan in het hier en nu totaal anders uitpakken. Wij zijn echter ‘gewoonte dieren’ en blijven doen wat we altijd deden, tot we vastlopen. 

Het voelbaar maken van je eigen patronen, vanuit de verbinding met jezelf, geeft vaak een veel duidelijkere impuls tot verandering dan alleen ‘praten over’. Wat je immers hebt ervaren blijft niet alleen in je hoofd zitten maar ook in je lijf.

Met het hoofd kunnen we onszelf nog voor de gek houden, maar het lijf liegt nooit. Dit is een trouwe raadgever waarin een schat aan gevoelens huist, mits je hier verbinding mee maakt. Tegenwoordig ‘wonen’ veel mensen alleen nog maar in hun hoofd en zijn de verbinding met zichzelf en hun ‘eigen lijf’ kwijt en handelen slechts vanuit angst. 

Door de wijsheid van het lijf weer aan te spreken, de beweging naar binnen én naar buiten in verbinding met de ander weer op gang te brengen, zien we mensen terugkomen in hun kracht. 

Van daaruit kunnen zij hun positie weer innemen en zijn ze veel duurzamer inzetbaar vanuit een betere zorg voor zichzelf en eerlijke inzet van waardevolle kwaliteiten en competenties.

Coaching op systemische basis:

Bij systemische coaching kijk je op een andere manier naar je vraag. 

Iedereen maakt deel uit van meerdere systemen, o.a. je familiesysteem, het systeem van je organisatie maar ook de voetbalclub of het systeem van je vriendengroep. 

Bij systemisch coachen richten we ons op het systeem van oorsprong, het familiesysteem, omdat dit is wat je meeneemt de werkorganisatie in. Daarna wordt gekeken hoe zich dit verhoudt in de werkorganisatie omdat dit een ander systeem is. 

Patronen willen zichzelf herhalen. 

Vaak zijn patronen in systemen een manier om iets op te lossen in een systeem. Patronen blijven zich herhalen net zolang totdat ze zijn doorgrond.

Oplossingen die willen blijven

Wat helpt is om je op de eerst plaats af te vragen: waar zijn de symptomen een oplossing voor in dit systeem? Door naar het hele systeem te kijken kan een oplossing uiteindelijk ‘blijven’.

Het is daarvoor niet nodig dat het hele systeem daadwerkelijk fysiek aanwezig is. 

Het gaat om het aanreiken van een ander perspectief. 

De inzichten zijn vaak verassend en verhelderend.

De combinatie van haptonomisch- en systemische coaching is een krachtige en wordt ingezet t.b.v. ontwikkeling van persoonlijk leiderschap. 

Het is belangrijk om je bewust te worden, ‘angels’ eruit te halen en een gezonde vitale beweging op gang te laten komen. Van hieruit kan je weer verantwoordelijkheid nemen voor je eigen functioneren binnen een werksetting en ben je daarmee meer duurzaam inzetbaar.

Wij bieden trajecten aan voor ZZP-er's, grotere en kleinere bedrijven en organisaties en denken graag met je mee.

Bel of mail, vrijblijvend een kennismakingsgesprek is ook een goede mogelijkheid om jouw vraag te onderzoeken.

Naast het systemisch coachen werken we met opstellingen

Lees hieronder verder.

Opstellingen De Onderstroom

Door Ingrid Vlemmings en Muriel Povel

"werken met opstellingen geeft verdieping in jezelf"

Hoe werkt een opstelling?

We brengen aan de hand van een vraag of thema, je familie, je werk of het thema letterlijkin beeldWanneer jouw vraag of thema voor jou van wezenlijk belang is, dan kun je eigenlijk alles opstellen. Het in beeld brengen doen we met representanten. Dit zijn personen, die je uit de groep kiest. Zij kunnen iets of iemand die deel uitmaakt van jouw vraag of jouw thema representeren. Zodra ze zijn opgesteld nemen zij dingen waar, op die plek, vanuit een gevoelslaag, zonder kennis vooraf. Zo wordt zichtbaar in de opstelling wat er werkelijk speelt op een diepere laag met betrekking tot jouw vraag of thema.

Een opstelling is zonder oordeel, het is wat het is, de naakte waarheid zonder het mooier te maken dan het is. Als het evenwicht in het systeem herstelt, ontstaat er rust in jezelf, de opstellingen en in het systeem. Daarnaast is erkenning en acceptatie van dat het is wat het is belangrijk.                

Vorm

We willen graag werken met een kleine groep in een serie van 6 avonden, waarbij het tevens mogelijk is om eenmalig aan te sluiten. We doen kleine (haptonomische-) oefeningen, kleine- en grote opstellingen.

Per avond bekijken we wat er speelt, welke thema’s of vragen er leven. En hebben wij een (flexibel) voorstel voor de invulling van de avond.

Max 10 deelnemers per avond. 

Veiligheid en vertrouwen wordt gewaarborgd door de deskundige- en ervaren begeleiding van Muriel en Ingrid.

Voor wie

Voor ieder die door middel van een opstelling zicht wil krijgen op achterliggende oorzaken van steeds terugkerende  thema’s, patronen of herhaling van gebeurtenissen in je leven (op je werk, binnen je  relatie, in je familie of ten aanzien van je gezondheid). 

Tijd 

We werken op woensdagavonden van 19.30 tot uiterlijk 22.00 uur. De ruimte is open vanaf 19.00 uur voor thee en koffie en ontvangst.

Kosten

Je schrijft je in voor een serie van 6 avonden. 

Bij betaling in één keer zijn de totale kosten €150,00.

De prijs van één losse avond is € 35,00. Wil je op deze avond zeker jouw vraag aan bod laten komen bedragen de kosten € 80,00.

Koffie en thee zijn inbegrepen.

Data en plaats

Serie van 6 woensdagavonden:

20 februari, 20 maart, 24 april, 22 mei, 12 juni, 10 juli  Koningsweg 72 Den Bosch        

Inschrijving 

Mail of bel

Muriel Povel mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06-55785968 

Ingrid Vlemmings mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0628909915 www.levenmetgemis.nl

 

Contact gegevens

  Huis van Jonathan

  Koningsweg 72
  5211 BN Den Bosch
  Tel. 06-55785968 / 06-24261681

  E-mail  info@huisvanjonathan.nl
  Privacy verklaring

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. 9.00-21.00 uur
Wo. 9.00-21.00 uur
Do. 9.00-21.00 uur
Vr. 9.00-18.00 uur
Za. 2x p/mnd 9.30-12.30 uur