welkom lief kind

 

Zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding

De begeleiding richt zich op het ontwikkelen en uitbouwen van de natuurlijke gevoelens van beide ouders voor hun kind. De komst van een kind betekent ruimte maken voor een nieuw leven, letterlijk in het lijf van de dragende moeder en figuurlijk in het ruimte maken in je leven, dit zijn grote veranderingen. Hoe ga je hier samen mee om, hoe is het affectieve spel van de ouders en daardoor het contact met het kind. Hoe wordt het kind ontvangen en hebben beide ouders hierin oog voor elkaar. Om zwanger te worden is soms al een heel traject doorlopen met als gevolg dat het vertouwen in je eigen lijf is afgenomen en dat beide partners het hierin zwaar hebben gehad. Hierin kan begeleiding een steuntje in de rug geven om het vertrouwen te herstellen. Dit geeft ingang om contact te maken met je ongeboren kindje. De bevalling vraagt grote fysieke en psychische kracht van de moeder, waarbij ze de steun van haar partner hard nodig heeft, zodat ze in vertrouwen zichzelf kan openen en het kind kan baren en kan laten zien aan de wereld (openbaren). Ouderbegeleiding bij zwangerschap wordt aan beide ouders gegeven omdat zij de sfeer bepalen waarin het nieuwe leven aanvangt. Zijn er andere volwassenen die naast of in plaats van de biologische ouders de zorg op zich nemen dan kunnen ook zij in de begeleiding betrokken worden.

 

Waar besteden we aandacht aan?

Tastbaar contact met het kind, dit kan beginnen rond de 20ste week.

De dragende houding van de moeder. De tijd van verwachten betekent een groeiend kind dragen en er steeds plaats voor inruimen.

 

De bevalling vraagt een grote fysieke en mentale inspanning van de moeder, waarbij ze de steun van haar partner hard nodig zal hebben. We besteden aandacht aan het opvangen van de ontsluitingswee├źn, omgaan met pijn en het zich kunnen openen, waardoor het kind zijn weg naar buiten vindt.

 

De laatste ontmoeting vindt ongeveer 6 weken na de bevalling plaats. Jij/jullie komen samen met je kindje. We kijken terug naar hoe de bevalling is verlopen en staan stil bij je/jullie ervaringen. Samen met het kind nemen we verschillende haptonomische draaghoudingen door. Dit wordt vaak als heel prettig ervaren.

 

De zwangerschapsbegeleiding wordt gegeven door Anneke Hoving; bij vragen kun je contact opnemen per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0624261681.

Contact gegevens

  Huis van Jonathan

  Koningsweg 72
  5211 BN Den Bosch
  Tel. 06-55785968 / 06-24261681

  E-mail  info@huisvanjonathan.nl
  Privacy verklaring

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. 9.00-21.00 uur
Wo. 9.00-21.00 uur
Do. 9.00-21.00 uur
Vr. 9.00-18.00 uur
Za. 2x p/mnd 9.30-12.30 uur