In de kern is alles al aanwezig

 

Haptonomie & Haptotherapie

Bij elke ontmoeting reageert je lijf , je lijf weet het allang. Al onze ervaringen worden opgeslagen in dat lijf en dagelijks ‘open en sluit’ je in het contact met anderen.

 

Binnen menselijke relaties word je voortdurend geraakt en bewogen. Hier gaat haptonomie over. Je ontdekt wat jou beweegt, wat je verlangen is en je wordt je bewust hoe je ‘opent en sluit’ in contact met anderen.

 

Haptonomie maakt lijflijk voelbaar welke patronen je hebt ontwikkeld en ook wat je eventueel bij kunt leren. Heel praktisch en concreet, met beide benen op de grond, met alledaagse voorbeelden uit jouw eigen leven.

 

We leven momenteel in een maatschappij waarbij we veel worden aangesproken op onze ‘cognitie’, op ons hoofd. Het is een tijd waarin de ontwikkelingen, zeker ook digitaal en virtueel, elkaar snel opvolgen. We hebben echter ook een lijf, met een warm kloppend hart. De mogelijkheden om contact te maken met elkaar is bijna oneindig, echter echt contact, echt verbinding raken we kwijt. Zo ook de verbinding met ons eigen lijf, met ons zelf.

 

Haptonomie is er op gericht om deze verbinding met jezelf, met hoofd en lijf weer te vinden en vandaaruit ook de beweging met de ander aan te gaan, zonder jezelf te verliezen. Je grenzen weer aan te kunnen geven en kenbaar te maken wat je nodig hebt of wat je goed doet.

 

Hoe ben jij in verbinding met jezelf? Kun jij aangeven bij de mensen in je omgeving wat je goed doet, of ben je dit kwijtgeraakt?
Dit is wat wij nl. veel zien; mensen zijn ver afgeraakt van zichzelf, hun eigen gevoel met alle wensen en verlangens, of dit nu prive, werk gerelateerd is, of meer zichtbaar wordt in vriendschappen.

 

Haptotherapie is een therapie ontwikkeld op basis van de haptonomische principes.

 

Nieuwsgierig geworden...? Kom langs voor een kennismakingsgesprek, dit is gratis en geheel vrijblijvend.

  

 

Contact gegevens

  Huis van Jonathan

  Koningsweg 72
  5211 BN Den Bosch
  Tel. 06-55785968 / 06-24261681

  E-mail  info@huisvanjonathan.nl
  Privacy verklaring

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. 9.00-21.00 uur
Wo. 9.00-21.00 uur
Do. 9.00-21.00 uur
Vr. 9.00-18.00 uur
Za. 2x p/mnd 9.30-12.30 uur