alles wat je ziet is begrensd

 

Huis van Jonathan in Den Bosch

Huis van Jonathan is een initiatief van Anneke Hoving en Muriel Povel, vanuit de wens om Haptonomie breder neer te zetten in de maatschappij en vanuit de visie dat ‘krachten bundelen’ sterker maakt. Het is een kleinschalige praktijk waar ‘op maat’ gewerkt wordt. Ontwikkeling is mens eigen en ieder doet dit ook op zijn ‘eigen wijze’. Wij kijken met professionele blik met je mee en gaan in overleg over wat nodig is en wat mogelijkheden zijn.

‘Samen’ is hierin een sleutelwoord, krachten bundelen maakt sterker. Wij werken samen en verwijzen in afstemming en in samenspraak met client, door naar psycholoog, orthopedagoog, systeemtherapeutisch werk, creatieve coaching en communicatiedeskundige. We hebben ervoor gekozen alternatieve en reguliere zorg te combineren, omdat wij menen dat dit elkaar goed aanvult. We maken hierbij gebruik van elkaars kennis, kunde en vaardigheden. Jij als client wordt uitgedaagd om verder te kijken dan de bestaande vormen. Door onze ruime en jarenlange ervaring kunnen wij een breed aanbod doen in specialisaties.

 

Ontstaan van de naam

Geraakt door de metafoor van Jonathan Livingston Seagull (R. Bach), hebben we besloten deze praktijk naar hem te noemen. De jonge zeemeeuw Jonathan worstelt om verschillende vliegtechnieken te leren en het vliegen te verheffen tot een aparte kunst, een levenskunst. Hij kiest zijn eigen weg tegen de traditie van de grote massa in. Het kost hem zelfs zijn plek in de meeuwenmaatschappij, die veel op de onze lijkt. Jonathan keert terug om andere zeemeeuwen te leren wat hij ontdekt heeft. "Je hebt de vrijheid jezelf te zijn, je ware ik te tonen, hier en nu, en niets of niemand kan je tegen houden. Geloof niet wat je ogen je vertellen, alles wat je ziet is begrensd. Leer met je gevoel te kijken, ontdek wat je eigenlijk allang weet en ook jij zult leren vliegen", geeft hij aan.

Een huis staat voor een veilige, warme, geborgen plek. Daar waar je je thuis voelt, waar je tot jezelf komt en waar je kunt delen. Een huis heeft meerdere kamers; zijn ze allemaal bewoond? Dit kan symbool staan voor jouw als mens. Bewoon jij je eigen lijf, of zijn sommige kamers nog of weer gesloten?

In huis van Jonathan vind je een divers aanbod onder één dak. De praktijk is gelegen aan de Koningsweg, dicht bij het Centraal Station en goed bereikbaar. In het mooie monumentale pand zijn wij gevestigd op de begane grond en rolstoeltoegankelijk. Je komt achterom binnen in een vriendelijke wachtkamer waar koffie en thee, klaar staat.

Contact gegevens

  Huis van Jonathan

  Koningsweg 72
  5211 BN Den Bosch
  Tel. 06-55785968 / 06-24261681

  E-mail  info@huisvanjonathan.nl
  Privacy verklaring

Openingstijden

Ma. Gesloten
Di. 9.00-21.00 uur
Wo. 9.00-21.00 uur
Do. 9.00-21.00 uur
Vr. 9.00-18.00 uur
Za. 2x p/mnd 9.30-12.30 uur