Haptotherapie, systemisch werken en familieopstellingen.

Raakvlakken van verschillende methodieken

Haptotherapie en systemisch werk combineren is ijzersterk. Wij, Muriel Povel & Anneke Hoving zien dit dagelijks bevestigd in ons werk. Deze podcast waarin we worden geïnterviewd door collega Eshter Molenaar geeft mede aan de hand van voorbeelden een inkijkje in ons werk.

Haptotherapie

De ingang is ons lijf. Hoe beweeg jij je in relatie met mensen om je heen, met je moeder, je vader, je partner, je collega’s. Kun je jezelf zijn, je eigen ruimte, je eigen plek innemen, voel je verbinding? Kun je je openen en sluiten in contacten? Welke patronen heb je hierin ontwikkeld en waar komen deze patronen vandaan.

Systemisch werken en familieopstellingen

De ingang is ons systeem. We leven in meerdere systemen, bijvoorbeeld een familiesysteem, gezinssysteem, schoolsysteem, sportclub of werk systeem.
Een systeem heeft vaste principes;

  1. Binding; iedereen hoort erbij en heeft een plek
  2. Ordening; op de juiste plek staan in het systeem
  3. Uitwisseling; een juist balans tussen geven en nemen

Het gezin van herkomst is het systeem waar je vandaan komt, daar is geen ontkomen aan. Ook generaties voor je behoren tot je familiesysteem. Patronen ontwikkel je in beginsel in je gezin van herkomst en je neemt ze overal mee naar toe ook in latere (partner-)relaties werken ze door.
Patronen brengen je veel, je ontwikkelt je hierdoor op een bepaalde manier. Wanneer ze in de weg zitten of knellen is het goed om ze te ontrafelen en hier naar te kijken. Bewust worden en leren hoe je er anders in komt te zitten.

Ben je benieuwd naar hoe wij werken?

In deze podcast leggen we dit mede aan de hand van voorbeelden aan je uit.

© Copyright 2019 - Huis van Jonathan